Historik
År 1979 grundades SP Kött AB. Verksamheten bestod då i huvudsak av styckning av kött. Åtta år senare, 1987, upphörde SP Kött AB med stycknings-
verksamheten och övergick till produktion av hamburgare och
kebab för storkök. År 1998, i samband med att företaget
bestämde sig för att dels bredda sitt sortiment, dels börja tillverka
produkter för detaljhandeln, ändrade man företagsnamnet till
Sven P Matkompaniet AB. Tre år senare förvärvade
Sven P Matkompaniet AB företaget Svenska Hamburgare AB
som är beläget i Sävsjö.
Verksamheten idag
Både Sven P Matkompaniet AB och Svenska Hamburgare AB
bedriver idag likvärdig verksamhet vad gäller produktion av
hamburgare och kebab. Svenska Hamburgare AB producerar
dessutom färdigstekta produkter såsom hamburgare,
köttbullar, kebab, pannbiff m.m Samtliga produkter som
tillverkas av företagen är helt fria från soja, gluten och laktos. De båda företagen, som är BRC-certifierade sedan 2002 har idag sammanlagt 28 anställda. De har en årlig omsättning på ca 150 MSEK och producerar ca. 4.300 ton köttprodukter av ovan nämnda slag. Produktion och försäljning sker främst under det egna varumärket, men man producerar även EMW-produkter åt Axfood, ICA, Coop, Servera m.fl.